De jonge meesters van Pels Rijcken
solliciteren
vacatures, procedure en sollicitatieformulier
Pels Rijcken is continu op zoek naar talentvolle mensen. Maar let op; de lat ligt hoog. Zie je dit als een uitdaging, spreekt ons kantoor je aan en denk je over de juiste instelling en ambitie te beschikken? We zien je online sollicitatie graag tegemoet.

Assistant Civiel (proces)recht

Wij zijn op zoek naar een assistant, die de sectie Civiel (proces)recht voor 37,5 uur per week (fulltime) wil komen versterken. Als assistant ben je verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de praktijk van de advocaten. De praktijkondersteuning bestaat o.a. uit het redigeren van uitgaande (proces)stukken, het bewaken van termijnen, het onderhouden van contact met onze cliënten, wederpartijen en rechterlijke instanties (zowel schriftelijk als telefonisch), het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen, het verwerken van inkomende/uitgaande (e-mail)correspondentie en correct dossierbeheer. Als assistant ben jij degene die op de achtergrond alle ballen in de lucht houdt binnen de hectiek van de dagelijkse praktijk. Je bent zo ervaren dat je weet welke beslissingen je daarbij zelf kunt nemen en over welke zaken je dient te overleggen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je kunt die rol ook steeds meer uitbouwen door werkzaamheden naar je toe te trekken. Je werkt in een team van ervaren assistants en samen leveren jullie een substantiële bijdrage aan de service en kwaliteit van de sectie Civiel (proces)recht.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische en informele werkomgeving in ons kantoor, direct naast Den Haag CS. Je krijgt de gelegenheid tot het volgen van interne en externe trainingen om je als persoon en op het secretariële vakgebied te blijven ontwikkelen. Verder bieden wij goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft een afgeronde secretariële opleiding op MBO+/HBO-niveau. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring als (juridisch) assistant, bij voorkeur in een (civiele) procespraktijk. Je hebt een brede (maatschappelijke) interesse. Je bent proactief, trekt graag werk naar je toe en je bent ook in staat om taken zelfstandig uit te voeren en deze naar eigen inzicht te prioriteren. Bovendien ben je een enthousiaste en representatieve assistant die servicegericht is en zich wil blijven ontwikkelen. Verder ben je accuraat, communicatief vaardig, een teamplayer, stressbestendig en flexibel. Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen kun je contact opnemen met Linda Verkerk (HR-adviseur) via 070-5153457 of l.verkerk@pelsrijcken.nl.
 


solliciteer

Advocaat-stagiaire Europees recht

Wij zijn op zoek naar een startende advocaat-stagiaire die de praktijkgroep Europees recht wil komen versterken en zich primair zal focussen op het mededingingsrecht.
 
De praktijkgroep Europees recht adviseert en procedeert over de meest uiteenlopende vraagstukken van Europees recht, uiteenlopend van fusiemeldingen in uiteenlopende economische sectoren, tot de toetsing van de bouw van een nieuw voetbalstadion aan de staatssteunregels en kortgedingprocedures over het fosfaatrechtenstelsel voor melkveehouders. Diverse ministeries behoren tot onze belangrijkste cliënten, maar ook grote en middelgrote ondernemingen. Je maakt tevens deel uit van de sectie ondernemingsrecht en dus ook de kans buiten de Europeesrechtelijke praktijk kennis en ervaring op te doen. De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere starter!
 
Wat bieden wij?
Als stagiaire werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt met name je patroon voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking’: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een juridische master afgerond en heeft kennis van en affiniteit met het mededingingsrecht en het Europese recht. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Je spreekt en schrijft goed Engels. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend en flexibel is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Tessa van de Loo (recruiter).solliciteer

Advocaat-stagiaire Ruimte en milieu

Wij zijn op zoek naar een startende advocaat-stagiaire die de sectie Ruimte en milieu wil komen versterken en zich voornamelijk zal focussen op de grondverwerving inclusief onteigeningsprocedures voor grote infrastructurele projecten en nadeelcompensatie. Je participeert in onderhandelingstrajecten en stelt overeenkomsten op. Daarnaast voer je onteigeningsprocedures bij de civiele rechter en nadeelcompensatieprocedures bij de bestuursrechter, waarbij het streven is dat je snel zelfstandig voor de rechter staat. 
 
Deze sectie bestaat uit een hechte groep juristen, die dagelijks bezig zijn met tal van actuele kwesties op het gebied van stedelijke ontwikkeling, infrastructuur, milieuaansprakelijkheid, handhaving, omgevingsvergunningen, bestrijdingsmiddelen, afvalstoffen, onteigening en nadeelcompensatie. Of het nu gaat om de aanleg van de A16 bij Rotterdam, het ZuidasDok, de Nieuwe Sluis Terneuzen, de bouw van windturbines, de ontpoldering van de Hedwigepolder, de dijkverbetering langs het IJsselmeer of andere in het oog springende zaken, je bent er intensief bij betrokken. De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere starter!
 
Wat bieden wij?
Als stagiaire werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt met name je patroon voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking’: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een master bestuursrecht afgerond. Specifieke kennis of ervaring met grondverwerving, onteigening en/of nadeelcompensatie is geen vereiste. Wel een goede dosis enthousiasme en de ambitie om je deze rechtsgebieden eigen te maken. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Mocht je vragen hebben over de vacature neem dan contact op met Tessa van de Loo (recruiter). Zij vertelt je graag meer!


solliciteer

Werkstudent Arbeids- en ambtenarenrecht

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de sectie Arbeids- en ambtenarenrecht te versterken.
 
De sectie Arbeids- en ambtenarenrecht voert een brede praktijk en bedient zowel publieke als private cliënten. Als werkstudent help je ons onder andere met het opstellen en actualiseren van onze modellen en het bijhouden van de jurisprudentie. Daarnaast ondersteun je de advocaten binnen de sectie met hun dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld door het voorbereiden van presentaties en adviezen.
 
Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen. 
  
Wat zoeken wij?
Je bent minimaal zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en hebt ervaring met het Arbeidsrecht en het opstellen van modellen. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (recruiter).solliciteer

Werkstudent Bestuursrecht

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de sectie Bestuursrecht te versterken.
 
Als werkstudent help je ons met het uitzoeken van juridische vragen, het schrijven van notities, jurisprudentieonderzoek en andere inhoudelijke werkzaamheden op het terrein van het bestuursrecht. Onze advocaten voeren een brede advies- en procespraktijk voor onder meer de Staat, provincies, gemeenten en toezichthouders op het gebied van openbaarheid van bestuur, toezicht & handhaving, subsidies, gereguleerde markten, gezondheidsrecht, privacy, Europees recht, vreemdelingenrecht en volkshuisvesting. De Algemene wet bestuursrecht (Awb) speelt daarbij steeds een belangrijke rol.
 
Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen. 
  
Wat zoeken wij?
Je bent minimaal zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en hebt ervaring met het Bestuursrecht. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (recruiter).solliciteer

Werkstudent Bouw- en aanbestedingsrecht

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Op de sectie Bouw- en aanbestedingsrecht zijn wij met 23 advocaten en een professional support lawyer. Zonder jou zijn wij niet compleet. Kom jij onze sectie versterken?

Als werkstudent heb je een veelzijdige functie. Je werkt veelal samen met onze professional support lawyer, maar ook met onze advocaten. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het signaleren en samenvatten van nieuwe uitspraken en literatuur, kennisbeheer, jurisprudentie- en literatuuronderzoek.
 
Wat bieden wij?
We zijn de grootste sectie bouw- en aanbestedingsrecht van Nederland. Je krijgt de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je de sfeer en onze mensen goed leren kennen door middel van verschillende activiteiten met de sectie en kantoorbreed.
  
Wat zoeken wij?
Bij voorkeur ben je zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en je hebt interesse om je te verdiepen in het bouw- en/of aanbestedingsrecht. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
  
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Tessa van de Loo (recruiter).


solliciteer

Werkstudent Cassatie

Studeer jij rechten en wil jij tijdens de studie al aan de slag op een groot advocatenkantoor? Dan zijn wij op zoek naar jou om de sectie Cassatie te versterken. Pels Rijcken is al decennialang hét cassatiekantoor van Nederland. De cassatiesectie bestaat uit een team van gespecialiseerde advocaten die zaken over de volle breedte van het civiele en fiscale recht behandelen.

Er wordt een beroep op jou gedaan bij projecten die van belang zijn voor de groei en ontwikkeling van ons kantoor. Met name door data in kaart te brengen en te analyseren. Zo krijgen wij betere inzichten in onze eigen zaken en kunnen wij betere keuzes maken.

Wat bieden wij?
Als werkstudent krijg je de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen. 

Wat zoeken wij?
Je bent op korte termijn 12 weken fulltime, of  16 weken parttime beschikbaar en je hebt interesse in het recht en in data-analyse. Je bent nauwkeurig, nieuwsgierig en analytisch sterk ontwikkeld (Excel-competenties zijn noodzakelijk).

Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (recruiter).solliciteer

Werkstudent Technologie en innovatie

Zit jij in je master en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Binnen de ICT-praktijk van ons kantoor zijn wij opzoek naar een werkstudent die onze advocaten komt ondersteunen. Wij hebben een unieke praktijk waarin wij onze kennis van het recht combineren met onze passie voor technologie en innovatie. De advocaten die in de ICT-praktijk werken begeleiden cliënten die over willen gaan tot de aanschaf van ICT. Een deel van dit werk heeft betrekking op innovatietechnieken, zoals blockchain, big data, smart contracts en smart cities.
 
Als werkstudent zal je onder meer de volgende activiteiten verrichten:
  • het ondersteunen van onze advocaten bij het opstellen van ICT-contracten en het procederen over ICT-contracten;
  • het ondersteunen van onze advocaten bij het nadenken over de juridische impact van nieuwe technieken, onder meer door mee te werken aan publicaties en blogs;
  • het voorbereiden van jurisprudentielunches.
 
Wat bieden wij?
Je krijgt de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen.
 
Wat zoeken wij?
Bij voorkeur ben je vier maanden of langer beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en heb je interesse in de wereld van ICT. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Het is niet noodzakelijk, maar wel een pré als jij een master volgt waarin aandacht wordt geschonken aan technologie en recht.
  
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Tessa van de Loo (recruiter).solliciteer

Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht

Wij zijn op zoek naar een startende kandidaat-notaris die de sectie Ondernemingsrecht wil komen versterken. Binnen het Ondernemingsrecht werkt het notariaat geïntegreerd samen met de ondernemingsrechtelijke advocatuur. De praktijk omvat gevarieerde en dynamische advies-, proces- en transactiebijstand aan ondernemingen, de Staat, regionale overheden, de voornaamste toezichthouders en diverse grote instellingen.
 
Het team bestaat uit ambitieuze juristen die passie voor hun vak hebben en die gedreven zijn om het optimale resultaat te bereiken voor de cliënten. Je krijgt volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Wat bieden wij?
Als startende kandidaat-notaris werk je bij een (jonge) collega op de kamer. Een ervaren (kandidaat) notaris zorgt voor jouw dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks in een werkgroep bijeenkomt onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe notariële beroepsopleiding volg je ook het interne opleidingsprogramma "De Verrijcking": een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als (kandidaat-) notaris.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken is (bijna) notarieel rechtelijk afgestudeerd. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een startende kandidaat-notaris die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor de cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Tessa van de Loo (recruiter).
 


solliciteer

Kandidaat-notaris Vastgoed

Wij zijn op zoek naar een startende kandidaat-notaris die de sectie Vastgoed wil komen versterken. Deze sectie kent een aansprekende praktijk met een grote variëteit aan (civiele) vastgoedzaken voor (semi-) overheden en commerciële partijen. Indien een zaak daarom vraagt, wordt in teamverband samengewerkt met de advocaten op de sectie Vastgoed of andere secties binnen Pels Rijcken. Het notariaat legt zich met name toe op het adviseren over, het opzetten en begeleiden van verkoopprocessen, (complexe) beleggingstransacties, binnenstedelijke (her-) ontwikkelingstrajecten en gebiedsontwikkelingen en  infrastructurele projecten, in zowel het private als het publieke domein.
 
Het team bestaat uit een hechte groep juristen, waarvan zowel (kandidaat-) notarissen en advocaten deel uitmaken, die met passie voor hun vak gedreven zijn om het optimale resultaat te bereiken voor de cliënten. Je krijgt volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Wat bieden wij?
Als kandidaat-notaris werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt een ervaren (kandidaat-)notaris voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks in een werkgroep bijeenkomt onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe notariële beroepsopleiding volg je ook het interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking’: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als (kandidaat-) notaris.

Wat zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken is (bijna) notarieel rechtelijk afgestudeerd. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een startende kandidaat-notaris die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor de cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (recruiter).solliciteer

Werkstudent Ondernemingsrecht

Ben jij eind bachelor- of beginnend masterstudent en wil jij tijdens je studie al inhoudelijk aan de slag als werkstudent? Dan zijn wij op zoek naar jou om de sectie Ondernemingsrecht te versterken.

Wat bieden wij?
Als werkstudent krijg je de kans om deel uit te maken van onze unieke praktijk. Een werkstudentschap is niet alleen een goede manier om je opgedane kennis in praktijk te brengen, maar ook om een kijkje te nemen in de keuken van een groot advocaten- en notarissenkantoor. Bovendien kan je door middel van vele (sociale) activiteiten de sfeer en mensen van ons kantoor goed leren kennen. 
 
Wat zoeken wij?
Je bent minimaal zes maanden beschikbaar gedurende (ongeveer) 2 dagen per week en hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Daarnaast beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 
Herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Tessa van de Loo (recruiter).


solliciteer
procedure
Bij Pels Rijcken verloopt sollici­teren via een vaste proce­dure. Hier­door weet je precies waar je aan toe bent. Na ont­vangst van je sollici­tatie via het online formu­lier beoor­delen de recruiters jouw stukken. Binnen tien dagen hoor je of je wordt uitge­nodigd voor een eerste sollici­tatie­gesprek.
De sollicitatie­procedure bestaat uit twee rondes.

ronde 1
Gesprek met twee advocaten/notarissen en een recruiter: 1 uur
ronde 2
Gesprek met de toekomstige patroon en een recruiter: 1 uur
Casus: 0,5 uur
Gesprek met twee advocaten/notarissen en een recruiter: 1 uur
en verder?
Binnen vijf dagen
na ronde 2 hoor je
of we je
een aanbod doen
De jonge meesters van Pels Rijcken
arbeidsvoorwaarden
Als advocaat/(kandidaat-) notaris profiteer je bij Pels Rijcken van goede arbeids­voor­waarden en een salaris met vaste groei­momenten.

Ook de secundaire arbeids­voor­waarden zijn uitstekend. Denk aan een dertiende maand, mobiele telefoon, reiskosten­ver­goeding, vijfen­twintig vakantie­dagen, collectieve pensioen­regeling en ziekte­kosten­verzekering.

En natuurlijk 'De Verrijcking', ons interne opleidings­programma dat je hele carrière blijft doorgaan. Wij zijn één van de weinige kantoren die zo'n uitgebreid programma op maat biedt.
neem contact op met onze recruiters