Maak innovaties mogelijk

Bij Pels Rijcken hebben we passie voor juridische inhoud. Alleen dan kun je meesterlijke kwaliteit leveren. Zo ook bij de sectie Innovation, Privacy & Technology. Dankzij het werk van onze advocaten worden technolo­gische ontwik­kelingen met maat­schap­pelijke impact voor publieke en private cliënten mogelijk gemaakt.

Max en Diederick

Max is sinds 2019 werkzaam als advocaat bij Pels Rijcken. Diederick Bulstra staat bekend om zijn karakter­is­tieke portretten en opvallende artwork. Diederick maakte een opvallend portret dat zijn sectie op een unieke wijze belichtte. Max is persoonlijk geïnteresseerd in kunst en vormgeving en vond het daarom heel leuk om aan het project mee te werken. Hij merkt dat het werk van beiden mooi samenvalt. Waar Diederick bij het maken van de foto’s nadenkt over de compositie en lichtinval, denkt Max na over de vraag of de creatieve keuzes van Diederick leiden tot auteurs­rechte­lijke bescherming van de foto’s.
“Dynamiek en onvoorspelbaarheid maken het werk spannend en geven mij veel energie“ Max Pijlman
“Wij helpen overheden en ondernemingen bij het realiseren van innovaties,“ vertelt Max over het werk van hemzelf en zijn collega’s. “Het kan gaan over het beschermen van informatie (privacyrecht en IE-recht), het verspreiden van informatie (mediarecht) en informatietoepassingen (IT-recht). Zo zijn veel zaken waaraan we werken terug te vinden in het nieuws of te volgen via livestreams van de rechtbanken. We hebben het Pels Acceleration Lab opgezet waar we kennis ontwikkelen over de juridische vragen die in de toekomst bij cliënten en partners zullen spelen. Zo'n sectie met een visie op de toekomst is echt uniek in de advocatuur.“

Bekijk hieronder zijn video om meer te weten te komen over zijn werk.
“Mijn werk staat vaak in de schijnwerpers van het maatschappelijke debat” Max Pijlman

Ontdek de verhalen

Pels Rijcken behartigt de belangen van de Staat, publieke organisaties én ondernemingen. We doen veelal zaken met maatschappelijke impact. Zaken die er toe doen. Bekijk ook het verhaal van Mohammed Kalmoua, Nina Bontje en Max Beekes hieronder.