Kom bij ons werken

Pels Rijcken is continu op zoek naar talentvolle mensen. Maar let op; de lat ligt hoog. Zie je dit als een uitdaging, spreekt ons kantoor je aan en denk je over de juiste instelling en ambitie te beschikken? We zien je online sollicitatie graag tegemoet.

advocatuur

(Senior) adviseur Opleidingen/HR projecten (0,8 fte)

Wil jij een bijdrage leveren aan het continue ontwikkelen van onze medewerkers?

De afdeling Opleidingen draagt zorg voor de ontwikkeling en de uitrol van trainingen en biedt een uitgebreid opleidings- en ontwikkelprogramma aan voor alle werknemers van Pels Rijcken. Voor deze afdeling zijn we op zoek naar een (senior) adviseur Opleidingen die tevens verantwoordelijk is voor diverse HR projecten.

De functie
Je bent verantwoordelijk voor het vormgeven van het opleidingsbeleid en daarmee het volledige opleidingsaanbod voor juristen en niet-juristen. Als (senior) adviseur Opleidingen werk je nauw samen met de coördinator Opleidingen en maak je deel uit van het brede HR team.

Door je gedrevenheid voor het ontwikkelen van mensen op professioneel en persoonlijk vlak volg je de laatste ontwikkelingen in de markt op de voet. Je hebt een goed inzicht in wat er bij Pels Rijcken speelt en wat de medewerkers nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Je doet voorstellen voor en/of ontwerpt opleidingen, trainingen en cursussen voor de verschillende doelgroepen binnen kantoor (advocaten, notarissen, assistants en bedrijfsvoering). Hierbij hoort ook jouw kritische en creatieve blik om bestaande opleidingen te evalueren en waar nodig te herijken.

Tevens ben je projectleider van verschillende (kantoorbrede) HR projecten waarin je een voortrekkende rol vervult. Denk daarbij aan projecten op het gebied van o.a. diversiteit, vitaliteit en loopbaanbeleid.

Wie zoeken wij
  • Je hebt een WO/ HBO werk- en denk niveau en minstens 6 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij een zakelijke dienstverlener.
  • Je hebt kennis van relevante (advocatuurlijke en notariële) wet- en regelgeving.
  • Je hebt kennis van opleidingskunde en relevante maatschappelijke trends.
  • Je hebt  goed ontwikkelde adviesvaardigheden en bent in staat om de vertaalslag te maken van visie en beleid naar concrete opleidingen en trainingen.
  • Je beweegt je gemakkelijk binnen onze organisatie die zich kenmerkt door hoogopgeleide professionals.
  • Je bent resultaatgericht, gestructureerd, praktisch en hands-on.

Wat bieden wij
Wij hebben een informele en open bedrijfscultuur. Je krijgt een zelfstandige rol in een zeer collegiaal team. Daarnaast krijg je volop de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Er zijn regelmatig (sociale) activiteiten waarbij je jouw collega's beter kunt leren kennen. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via ons online sollicitatieformulier. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Anouk Wetselaar (HR adviseur) via 070-515 3000.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Assistant

Wij zijn per direct op zoek naar een assistant voor 37,5 uur per week (fulltime).

De functie
Als assistant ben je, samen met je collega's, verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning van de praktijk van de advocaten. Je werkt in een team van ervaren assistants en levert op een proactieve en servicegerichte manier een substantiële bijdrage aan de service en kwaliteit van de sectie. De praktijkondersteuning bestaat o.a. uit de verwerking van inkomende en uitgaande (e-mail)correspondentie, het maken van afspraken en het beheren van agenda's. Daarnaast redigeer je uitgaande (proces)stukken, bewaak je termijnen en onderhoud je contact met onze cliënten (zowel schriftelijk als telefonisch), wederpartijen en rechterlijke instanties. Ook het organiseren van bijeenkomsten en vergaderingen behoort tot je takenpakket. Als assistant ben jij degene die op de achtergrond de ballen in de lucht houdt binnen de hectiek van de dagelijkse praktijk en weet je ook welke beslissingen je daarbij zelf kunt nemen en over welke zaken je dient te overleggen. Je kunt daarin ook steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en de rol verder uitbouwen door werkzaamheden naar je toe te trekken, waarmee je de advocaten dan weer ontzorgt.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende functie in een dynamische en informele werkomgeving in ons kantoor, direct naast Den Haag CS. Je krijgt de gelegenheid tot het volgen van interne en externe trainingen om je als persoon en op het secretariële vakgebied te blijven ontwikkelen. Verder bieden wij goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (salaris tussen € 2.200 en  € 3.077 op fulltime basis), zoals een dertiende maand, een reiskostenvergoeding (2e klas), korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling. Daarnaast vinden wij het belangrijk sociale activiteiten met elkaar te ondernemen. Zo hebben we een wekelijkse vrijdagmiddagborrel in onze eigen kantoorbar, organiseren we regelmatig  een uitje en hebben we jaarlijks een groots kantoorfeest. En, op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp, ons vaste voetbal-, hardloop- of wielrenteam.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft een afgeronde secretariële opleiding op MBO4/HBO-niveau. Daarnaast heb je enkele jaren ervaring als (juridisch) assistant. Je hebt een brede maatschappelijke interesse, bent proactief, stressbestendig en trekt graag werk naar je toe. Ook ben je in staat om taken zelfstandig uit te voeren en deze naar eigen inzicht te prioriteren. Nieuwe werkzaamheden maak je je snel eigen, je werkt nauwkeurig en bent gericht op verbetering. Ontwikkeling, zowel op persoonlijk als werkinhoudelijk vlak, vind je belangrijk en je staat in dat kader open voor feedback. Bovendien ben je een enthousiaste en representatieve assistant met een servicegerichte instelling en goede communicatieve vaardigheden. Het werken in een team vind je leuk en je bent flexibel, een 9-tot-5-mentaliteit past niet bij jou. Tot slot beheers je de Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift en ook het Engels beheers je goed.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via ons online sollicitatieformulier. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met onze HR-adviseurs Eveline Suijver of Linda Verkerk via 070-5153000.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Coördinator Webservices

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en verbetering van onze webapplicaties?

Wij zijn op zoek naar een fulltime Coördinator Webservices, die de afdeling Knowledge & Commercial Services wil komen versterken.

De functie

In deze nieuwe functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en functionaliteit van web toepassingen (website(s), portal, extranet, intranet, apps, social media) die een bijdrage leveren aan de ondernemingsdoelstellingen. Bovendien ben je verantwoordelijk voor aansturing van het Webservices-team. Je beheert de content infrastructuur en zorgt voor optimale effectiviteit en aantrekkelijkheid van de content. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitvoering en coördinatie van de online marketing strategie en  activiteiten (websites, advertising, e-mailings, content marketing, social media, etc.), waarbij je zorgdraagt dat deze online marketing activiteiten passen in de corporate-, merk- en marketingstrategie. Tevens stel je projectplannen op voor de ontwikkeling en verbetering van webapplicaties  en zorgt na goedkeurig voor de realisatie.
 
Wat bieden wij?
Wij hebben een informele en open bedrijfscultuur. Je krijgt een zelfstandige rol in een zeer collegiaal team. Daarnaast krijg je volop de gelegenheid je verder te ontwikkelen. Verder bieden we goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, een reiskostenvergoeding (2e klas), korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling. Daarnaast vinden wij het belangrijk sociale activiteiten met elkaar te ondernemen. Zo hebben we een wekelijkse vrijdagmiddagborrel in onze eigen kantoorbar, organiseren we regelmatig social events en hebben we jaarlijks een groots kantoorfeest. En, op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp, ons vaste voetbal-, hardloop- of wielrenteam.

Wie zoeken wij?

De kandidaat die wij zoeken, heeft HBO/WO werk- en denkniveau (richting Web management, Informatica, Bedrijfskunde of vergelijkbaar) en ten minste 5 jaar werkervaring op het vakgebied. Je hebt kennis van web technologie, communicatie, marketing en processen in de interne organisatie, administrating- en contentmanagement toepassingen, backoffice software en datasystemen, tools voor websitebeheer en MS Office. Je communicatieve vaardigheden zijn goed en zowel de schriftelijke als mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels zijn uitstekend. Je hebt de behoefte het beste uit jezelf te halen en je te blijven ontwikkelen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met onze HR-adviseur Anouk Wetselaar, 070-5153000.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Advocaat medewerker Bouw- en aanbestedingsrecht

Vind je het leuk om vaak te procederen en wil je graag onderdeel zijn van een zeer gespecialiseerd team in het privaatrechtelijke bouwrecht en het nationale en Europese aanbestedingsrecht? Dan is deze vacature een prachtige kans voor een volgende stap in je carrière!

Wij zijn op zoek naar een advocaat medewerker met 4-5 jaar werkervaring die het team van Bouw- en aanbestedingsrecht wil komen versterken. Met meer dan 20 advocaten is de sectie de grootste speler in Nederland. Zij staan de Staat der Nederlanden en andere publieke opdrachtgevers terzijde in tal van procedures voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw, het NAI en de burgerlijk rechter. Hierdoor procedeer je samen jaarlijks in vele aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en (omvangrijke) bouwgeschillen.

Het team heeft ook als geen ander ervaring met Design & Construct-, DBFM(O)- en PPS-contracten voor de grootste projecten in Nederland, naast de meer traditionele bouwvormen. Zij zijn betrokken bij bijna alle grote infrastructurele projecten, zoals de Afsluitdijk, de nieuwe zeesluis IJmuiden, de Blankenburgverbinding en de nieuwe rijksweg A13-A16. De advocaten van de sectie lopen voorop in de begeleiding van juridisch, technisch en politiek complexe projecten en hebben een goed gevoel voor de specifieke publieke component.

Kortom, complexiteit en diversiteit maken deze functie een uitdaging voor iedere ervaren jurist!
 
Wat bieden wij?
Bij Pels Rijcken kun je je voortdurend ontwikkelen. Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren collega's en werkt veel in teamverband, niet alleen in je eigen sectie, maar ook breder binnen kantoor. Daarnaast volg je ’De Verrijcking': een ontwikkelprogramma op maat gedurende je gehele loopbaan als advocaat bij Pels Rijcken. Onderwerpen als relatiemanagement en persoonlijk leiderschap maken deel uit van dit programma. En vanzelfsprekend kun je ook specifieke (juridisch inhoudelijke) opleidingen buiten kantoor volgen. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Wie zoeken wij?
Je bent ca. 4-5 jaar werkzaam (geweest) in de advocatuur. Het is niet nodig dat je al bekend bent met het bouw- en aanbestedingsrecht. Daarnaast heb je een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Zelfstandig opereren en jezelf proactief opstellen is voor jou geen probleem. Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste advocaat die zich voortdurend wil ontwikkelen. Je levert verder een positieve bijdrage aan het team en werkt samen met je collega's aan het beste resultaat voor de cliënt.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Bestuursrecht

Ben jij (bijna) bestuursrechtelijke afgestudeerd en wil jij werkzaam worden in een praktijk met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou!
 
Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire die de sectie Bestuursrecht wil komen versterken. De sectie heeft zich gespecialiseerd op het gebied van de bestuurlijke besluitvorming en de rol die de overheid en burgers daarin vervullen. De advocaten voeren een brede advies- en procespraktijk op het terrein van onder meer toezicht & handhaving, subsidies, gereguleerde markten, openbare orde, gezondheidsrecht, openbaarheid van bestuur, privacy, Europees recht, vreemdelingenrecht en volkshuisvesting.

Complexiteit en diversiteit maken deze functie een uitdaging voor iedere jurist met een voorliefde voor het bestuursrecht.

Wat bieden wij?
Bij Pels Rijcken kun je je voortdurend ontwikkelen. Zo draai je vanaf de start van je loopbaan bij ons volledig mee in de (proces-)praktijk en word je begeleid en gecoacht door ervaren collega's. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook het interne opleidingsprogramma ’De Verrijcking': een ontwikkelprogramma op maat gedurende je gehele loopbaan als advocaat. En, samen met de andere stagiaires, kom je wekelijks bijeen in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wie zoeken wij?
Je bent (bijna) bestuursrechtelijke afgestudeerd. Ook heb je een brede maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden en toon je initiatief. Daarnaast lever je met plezier een positieve bijdrage aan het team en werk je samen met je collega's aan het beste resultaat voor de cliënt.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen kun  je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Bouw- en aanbestedingsrecht

Vind je het leuk om vaak te procederen en ben je (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd? Dan is deze vacature een prachtige kans!
 
Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire voor het team van Bouw- en aanbestedingsrecht. Met meer dan 20 advocaten is de sectie de grootste speler in Nederland en zijn zij gespecialiseerd in het privaatrechtelijke bouwrecht en het nationale en Europese aanbestedingsrecht. De sectie staat de Staat der Nederlanden en andere publieke opdrachtgevers terzijde in tal van procedures voor de Raad van Arbitrage voor de Bouw, het NAI en de burgerlijk rechter. Hierdoor procedeer je samen jaarlijks in vele aanbestedingsrechtelijke kort gedingen en (omvangrijke) bouwgeschillen.
 
Het team heeft ook als geen ander ervaring met Design & Construct-, DBFM(O)- en PPS-contracten voor de grootste projecten in Nederland, naast de meer traditionele bouwvormen. Zij zijn betrokken bij bijna alle grote infrastructurele projecten, zoals de Afsluitdijk, de nieuwe zeesluis IJmuiden, de Blankenburgverbinding en de nieuwe rijksweg A13-A16. De advocaten van de sectie lopen voorop in de begeleiding van juridisch, technisch en politiek complexe projecten en hebben een goed gevoel voor de specifieke publieke component.
 
Kortom, complexiteit en diversiteit maken deze functie een uitdaging voor iedere gedreven starter!
 
Wat bieden wij?
Als stagiaire werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt met name je patroon voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking’: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een juridische master afgerond. Het is niet nodig dat je al bekend bent met het bouw- en aanbestedigsrecht.Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een goed juridisch inzicht en sterk analytisch vermogen zijn essentieel. Wij zoeken een ambitieuze en enthousiaste advocaat-stagiaire die zich wil blijven ontwikkelen. Verder beschik je over goede schriftelijke vaardigheden en heb je overtuigingskracht. Daarnaast lever je met plezier een positieve bijdrage aan dit hechte team en werk je samen met je collega's aan het beste resultaat voor de cliënt.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Civielrechtelijke strafrechtpraktijk

Ben je (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd en wil jij op het allerhoogste niveau adviseren en procederen in de unieke praktijk van de landsadvocaat? Dan is deze vacature een prachtige kans!
 
Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire voor de sectie Strafrecht. Dit hechte team staat overheden bij, waaronder het openbaar ministerie en het ministerie van Justitie en Veiligheid, in met name de civielrechtelijke aspecten van de strafrechtspleging. Wij voeren in dit verband kort gedingen over tal van onderwerpen, zoals over (strafvorderlijk) beslag en de tenuitvoerlegging van straffen en maatregelen, en bodemprocedures over onder meer aansprakelijkheidskwesties. De diversiteit aan onderwerpen maakt deze functie een uitdaging voor iedere starter!
 
Wat bieden wij?
Als stagiaire werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt met name je patroon voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je krijgt al snel de gelegenheid zelf ter zitting op te treden en je eigen zaken te doen. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een master civiel recht en bij voorkeur een master strafrecht afgerond. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Ondernemingsrecht (Litigation)

Ben je (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd en lijkt het je leuk om te procederen en te adviseren over een breed scala aan unieke ondernemingsrechtelijke vraagstukken? Dan is deze vacature een prachtige kans om een eerste stap te zetten in je carrière.
 
Het team bestaat uit ongeveer 25 advocaten die werken in spraakmakende procedures, uitdagende transacties en complexe adviestrajecten. Vaak in het brandpunt van de actualiteit. Wij adviseren en begeleiden ondernemingen en hun ’stakeholders', de Staat, toezichthouders en de grote steden in de Randstad. Ons kantoor procedeert veel; de sectie Ondernemingsrecht heeft een bloeiende corporate, financial en commercial litigation praktijk voor Nederlandse en internationale corporates. De advocaten en notarissen werken geïntegreerd samen. Wij werken hard en gedreven en zijn gericht op de top van het bedrijfsleven en leveren dan ook de beste juridische dienstverlening.
 
Complexiteit en diversiteit maken deze functie een uitdaging voor iedere enthousiaste starter.  
 
Wat bieden wij?
Wij vinden het belangrijk dat onze advocaten een steile leercurve doorlopen en boeiend werk doen, vaak als onderdeel van een team. Je kunt en moet je continu blijven ontwikkelen. Zo draai je vanaf de start van je loopbaan bij ons volledig mee in de praktijk - pleiten, conference calls, concepten schrijven, et cetera - en krijg je een brede en gevarieerde opleiding in het ondernemingsrecht. Uiteraard word je voortdurend begeleid en gecoacht door ervaren advocaten.
 
Naast de externe beroepsopleiding volg je ook het interne opleidingsprogramma ’De Verrijcking': een ontwikkelprogramma op maat gedurende je gehele loopbaan als advocaat. En, samen met de andere advocaat-stagiaires, kom je wekelijks bijeen in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat en neem je deel aan kennisbijeenkomsten en sectievergaderingen. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.
 
Wie zoeken wij?
Je bent (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd met goede resultaten. Je hebt een uitgesproken interesse in de litigation praktijk. Ook heb je een brede juridische en maatschappelijke belangstelling en beheers je de Nederlandse en de Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Wij zoeken getalenteerde, ambitieuze en enthousiaste advocaat-stagiaires die in de top van de zakelijke dienstverlening willen werken. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je graag initiatief. Je bent een teamspeler, sociaal en zelfbewust, je werkt graag samen en je hebt een groot vermogen tot sociale binding.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Ruimte & Milieu (civilist)

Ben je (bijna) (civielrechtelijk) afgestudeerd en wil jij werkzaam zijn in een praktijk met maatschappelijk relevante en toonaangevende zaken? Dan is deze vacature een mooie kans voor jou!
 
Wij zijn op zoek naar een advocaat-stagiaire die de sectie Ruimte en milieu wil komen versterken. De sectie bestaat uit een hechte groep juristen, die dagelijks bezig zijn met aansprekende zaken die een grote impact hebben op de Nederlandse samenleving. Of het nu gaat om luchtkwaliteit, klimaat of schade vanwege de energietransitie en klimaatadaptatie,  jij bent er bij betrokken! 
 
De diversiteit aan zaken maakt deze functie een uitdaging voor iedere starter.
 
Wat bieden wij?
Als stagiaire werk je, binnen de sectie, bij een (jonge) collega op de kamer en zorgt met name je patroon voor de dagelijkse begeleiding en coaching. Je maakt deel uit van een grote groep stagiaires, die wekelijks bijeenkomt in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook ons interne opleidingsprogramma ‘De Verrijcking’: een (persoonlijk) ontwikkelprogramma gedurende je gehele loopbaan als advocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken heeft (bijna) een master (civiel) recht afgerond en heeft kennis van het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en het (bestuursrechtelijke) schadevergoedingsrecht. Je hebt een brede juridische en maatschappelijke belangstelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede communicatieve vaardigheden en toon je initiatief. Wij zoeken een advocaat-stagiaire die ondernemend is en zich voortdurend wil ontwikkelen. Samen met ons team ga je enthousiast aan de slag om het beste resultaat voor onze cliënten te behalen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Advocaat-stagiaire Vastgoed

Wil jij deel uitmaken van ons vastgoedteam en procederen en adviseren over zaken die dagelijks in de landelijke media terugkomen? Dan is dit jouw kans!       

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste advocaat-stagiaire voor de sectie Vastgoed. Dit hechte team bestaat uit ambitieuze en doortastende advocaten en (kandidaat-)notarissen. Met gebundelde krachten staan zij hun cliënten op alle vastgoedgebieden optimaal bij.

De advocaten van de sectie vastgoed adviseren en procederen over alle civielrechtelijke aspecten van het vastgoedrecht, zoals koop/verkoop, huur/verhuur, erfpacht, appartementsrechten, verjaring, kraak, projectontwikkeling, transacties en zorgvastgoed. Daarbij treden zij zowel op voor commerciële partijen (zoals private beleggers, pensioen- en beleggingsfondsen, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties) als voor publieke partijen (de Staat, gemeenten en andere overheden). Is je interesse gewekt en wil je meer weten over onze vastgoedadvocaten en hun expertise? Klik dan hier.  

Wat bieden wij?
Bij Pels Rijcken kun je je voortdurend ontwikkelen. Zo draai je vanaf de start van je loopbaan bij ons volledig mee in de (proces-)praktijk en word je begeleid en gecoacht door ervaren collega's. Naast de externe beroepsopleiding volg je ook het interne opleidingsprogramma 'De Verrijcking': een ontwikkelprogramma op maat gedurende je gehele loopbaan als advocaat. En, samen met de andere stagiaires, kom je wekelijks bijeen in een werkgroep onder leiding van de landsadvocaat. Je krijgt dan ook volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien.

Wie zoeken wij?
Je bent (bijna) civielrechtelijk afgestudeerd. Ook weet je een brede maatschappelijke belangstelling te combineren met een gezonde commerciële instelling. Een sterk analytisch vermogen is essentieel. Verder beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ben je assertief en initiatiefrijk. Daarnaast ben je een bevlogen teamspeler en werk je graag samen met je collega's aan het beste resultaat voor de cliënt.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Upload dan via onderstaande button je cv en motivatiebrief. Bij vragen kun  je contact opnemen met Elisabeth Matthes (senior recruiter).


Professional Support Lawyer Ondernemingsrecht

Ben je civielrechtelijk afgestudeerd en heb je al enige werkervaring? Dan is deze vacature een prachtige kans om een overstap te maken naar de unieke praktijk van Pels Rijcken!

Wij zijn op zoek naar een professional support lawyer (PSL), die de sectie Ondernemingsrecht wil komen versterken.

De sectie
Het team bestaat uit ongeveer 35 advocaten en notarissen die werken in spraakmakende procedures, uitdagende transacties en complexe adviestrajecten. Vaak in het brandpunt van de actualiteit. Wij adviseren en begeleiden ondernemingen en hun ’stakeholders', de Staat, toezichthouders en de grote steden in de Randstad. Ons kantoor procedeert veel; de sectie Ondernemingsrecht heeft een bloeiende corporate en commercial litigation praktijk voor Nederlandse en internationale corporates. De corporate/M&A praktijk wordt sinds 3 jaar succesvol uitgebouwd. De advocaten en notarissen werken geïntegreerd samen. Wij werken hard en zijn gericht op de top van het bedrijfsleven en overheid. We leveren dan ook de beste juridische dienstverlening.

De functie
Je bent binnen de sectie medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen en ontsluiten van interne en externe (juridische) kennis en ondersteunt bij het opvolgen en monitoren van de voortgang van het kennisplan. Je assisteert de circa 25 advocaten vakinhoudelijk. Je initieert en schrijft blogs, nieuwsbrieven en publicaties ten behoeve van cliënten/relaties. Daarnaast vorm je de schakel tussen de sectie (de praktijk) en het Knowledge Centre, op het gebied van kennis, kennismanagement en kennisontwikkeling.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende juridisch inhoudelijk functie in een dynamische werkomgeving. De complexiteit en diversiteit maken deze gecombineerde functie een uitdaging voor iedere gedreven jurist! Bij Pels Rijcken kun je je voortdurend ontwikkelen. Je krijgt volop de gelegenheid om zowel persoonlijk als vakinhoudelijk te groeien. Verder bieden we goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, een reiskostenvergoeding (2e klas), korting op een fitnessabonnement en een aantrekkelijke pensioenregeling. Daarnaast vinden wij het belangrijk sociale activiteiten met elkaar te ondernemen. Zo hebben we een wekelijkse vrijdagmiddagborrel in onze eigen kantoorbar, organiseren we regelmatig social events. En, op sportief vlak kun je je aansluiten bij de wekelijkse bootcamp, ons vaste voetbal-, hardloop- of wielrenteam.

Wie zoeken wij?
De kandidaat die wij zoeken, is civielrechtelijk afgestudeerd en heeft daarnaast minimaal 4 jaar relevante werkervaring (als PSL of advocaat). Je vindt het leuk om met kennis om te gaan, kennis te ontsluiten en te delen met o.a. kantoorgenoten, juist om de dienstverlening aan cliënten te optimaliseren. Je hebt kennis en ervaring met kennissystemen in een digitale werkomgeving. Je bent dienstverlenend ingesteld en haalt plezier uit de samenwerking met anderen, advocaten, notarissen en business developpers. Ook zelfstandig werken gaat jou echter goed af. Je communicatieve vaardigheden zijn goed en zowel de schriftelijke als mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands zijn uitstekend. Je hebt de behoefte het beste uit jezelf te halen en je te blijven ontwikkelen.

Herken jij jezelf in de kandidaat die wij zoeken? Stuur dan je cv en motivatiebrief via onderstaande button. Bij vragen over ons aanbod kun je contact opnemen met Robin Funnekotter, hoofd People Development (070-5153000).
 


Werkstudent Vastgoed

Voor de sectie Vastgoed zijn wij op zoek naar een enthousiaste werkstudent die onze advocaten komt ondersteunen. Wil jij tijdens je studie deel uitmaken van ons jonge en ambitieuze vastgoedteam dat adviseert en procedeert over zaken die dagelijks op de voorpagina van de krant terugkomen? Dan is dit een mooie kans voor jou!
 
De advocaten adviseren en procederen over alle civielrechtelijke aspecten van het vastgoedrecht, zoals koop/verkoop, huur/verhuur, erfpacht, appartementsrechten, projectontwikkeling, transacties en zorgvastgoed. Zij treden zowel op voor commerciële partijen (zoals private beleggers, pensioen- en beleggingsfondsen, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties) als voor publieke partijen (de Staat, gemeenten en andere overheden). Als werkstudent heb je een veelzijdige functie. Je werkt samen met de advocaten aan diverse juridische vraagstukken. Zo ondersteun je de advocaten met het uitvoeren van jurisprudentie- en literatuuronderzoeken en met het opstellen van processtukken.
 
Wat bieden wij?
Een werkstudentschap bij Pels Rijcken biedt je de kans om naast je studie al juridisch inhoudelijk aan de slag te gaan. Je krijgt niet alleen de kans om jouw opgedane kennis in praktijk te brengen, maar je krijgt ook een kijkje in de keuken van onze unieke vastgoedpraktijk. Bovendien leer je door middel van vele (sociale en sportieve) activiteiten die kantoor organiseert de advocaten en notarissen goed kennen. Uiteraard ontvang je voor je werkzaamheden een marktconform salaris.
 
Wie zoeken wij?
Je volgt een civiele master en je hebt interesse in de vastgoedpraktijk. Bovendien ben je vanaf medio januari/februari 2020 ongeveer zes maanden beschikbaar voor 2 dagen per week. Daarnaast ben je proactief, doortastend en lever je met plezier een positieve bijdrage aan het team.
  
Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan z.s.m. je cv, cijferlijst(en) en motivatiebrief via onderstaande button. Voor vragen kun je contact opnemen met Jet van Os (recruiter).


notariaat

Op dit moment geen vacatures

overig


Procedure

Bij Pels Rijcken verloopt sollici­teren via een vaste proce­dure. Hier­door weet je precies waar je aan toe bent. De sollicitatie­procedure bestaat uit:

selectie

Schriftelijke selectie door de recruiters
Binnen tien dagen hoor je of je wordt uitge­nodigd voor een online assess­ment

eerste gesprek

Het eerste gesprek wordt gevoerd met twee advocaten/­notarissen en een recruiter

tweede gesprek

Het tweede gesprek bestaat uit het maken van een casus op kantoor, gevolgd door een gesprek met twee advocaten/­notarissen en de beoogde patroon

en verder?

Binnen vijf dagen na het tweede gesprek hoor je of we je een aanbod doen

Arbeidsvoorwaarden

Als advocaat/(kandidaat-)notaris profiteer je bij Pels Rijcken van goede arbeids­voor­waarden en een salaris met vaste groei­momenten.

Ook de secundaire arbeids­voor­waarden zijn uitstekend. Denk aan een dertiende maand, mobiele telefoon, reis­kosten­ver­goeding, vijfen­twintig vakantie­dagen, collectieve pensioen­regeling en ziekte­kosten­verzekering.

En natuurlijk 'De Verrijcking', ons interne opleidings­programma dat je hele carrière blijft doorgaan. Wij zijn één van de weinige kan­toren die zo'n uitgebreid programma op maat biedt.